Съдия от Софийския градси съд си е направил отвод след класическа

...
Съдия от Софийския градси съд си е направил отвод след класическа
Коментари Харесай

След атака от онези медии: съдия по случая с Nexo си направи отвод

Съдия от Софийския градси съд си е направил отказ след класическа " кафява " офанзива от така наречен медии. 

Кратко известие от съда гласи, че съдията, който е трябвало да гледа жалбите на двама от обвинените в аферата Nexo срещу твърде високите им парични гаранции от по 1 млн. лева, си е направил отказ. Нищо че е бил определен посредством системата за случайно разпределение на делата.

" Мотивите за отвода са изявления в медийното пространство, съдържащи изказвания, неотговарящи на действителността и внушения по отношение на безпристрастността на съда ", оповестяват лаконично от Софийски градски съд.

Накратко - след масираната офанзива на прокуратурата против Nexo бе обявено, че двама от обвинените са напуснали страната, а други двама остават с ограничения за неотклонение - парична гаранция в размер на по 1 млн. лева на човек. Именно тези гаранции ще бъдат обжалвани пред съда.

В рамките на деня ще бъде избран нов съдия-докладчик.

Интересно е държанието на така наречен медии, които по този метод могат да торпилират неуместни правосъдни сформира. И в които най-често четем мненията на прокуратурата и персонално на шефа й Иван Гешев по множеството въпроси. По същата скица те нападнаха преди седмици съдийката, на която се е паднало да преглежда делото за клюка за 500 000 лева, заведено от Кирил Петков против Бойко Борисов.

По едно съвпадане - току преди процеса в медиите " изтича ", че съдийката в миналото е била сътрудник в Софийската районна прокуратура и Софийски областен съд със Стоян Мадин - тогава магистрат, а през днешния ден юрист на Кирил Петков (и апропо - учител по право в СУ). Това дава мотив юристите на ГЕРБ автоматизирано да употребяват написаното за искане за отказ.

Междувпрочем, арбитър Веселина Няголова от районния съд изрично отхвърли да се води на база парадокса - че някой с някого е работил в една институция, затова са близки. Това обаче може да бъде обжалвано пред горната инстанция.

По времето, когато Демократична България деятелят Емил Джасим водеше каузи за клюка против Недялко Недялков и " Пик ", т. нар кореспонденти на последния преследваха и снимаха съдийка от СРС пред дома ѝ с детето и брачна половинка ѝ. Това обаче не докара до някаква особена реакция от Висшия правосъден съвет.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР